Domheid als feit accepteren

Eerst hoorden we van vrienden dat ze de Lidl in hun woonplaats bezochten en tot hun vreugde zagen dat pakweg een kwart van de bezoekers geen masker meer droeg. Das opvallend. Tis bekend dat er mensen zijn die als groep maskerloos supermarkten betreden. Daar moest ik aan denken. Deze zelfde dag deden wij boodschappen in de Lidl van Clonakilty. Karin en ik waren, als gebruikelijk, de enigen zonder masker. Toen we afrekenden zei de jongedame achter de kassa dat we voortaan een masker moesten dragen. Nee hoor, dat hoeft niet, zei Karin. Ik draag geen masker, zei ik. Ja, ging ze door, sorry hoor, maar het moet van de government. Je hoeft geen sorry te zeggen en de government heeft niets te vertellen over onze gezondheid, was mijn response. De government is onwettelijk bezig voegde Karin eraan toe. De meid achter de kassa hield vol dat het moest, er hadden mensen geklaagd. We hebben geen woord meer gezegd, onze aankopen ingepakt en zijn vertrokken.

Al elf maanden lang wordt de wereld iedere dag een stukje geschifter. Tis dan zaak hierin niet mee te gaan, wat best lastig is als de meeste mensen wel met de waanzin flirten, ook al is dat maar bij gelegenheid. Das al veel teveel en zendt verkeerde laffe signalen uit. Dan moeten we ook nog eens meemaken dat zogenaamde vrijheidsstrijders hun spreektijd online grotendeels verspelen door collega´s te minachten en zonder bewijs van zaken te beschuldigen. Overspannenheid neemt hand over hand toe in mensen die meenden de leiding hier te moeten nemen. Ik noem geen namen; zij die hier buiten vallen doen het ware werk, doen niet aan de lage roddel, en sorteren telkens weer mijn waardering.

De opstand is feitelijk heel simpel: geen concessies doen aan de oplichting. Geen masker, geen afstand, geen test, geen vaccin; wel de waarheid zeggen die je kent. Dit blijkt al heel erg moeilijk voor mensen te zijn; je hebt er een innerlijke kracht voor nodig die stoelt op Wezenlijke Natuur. Die moffelen mensen weg voor wat korte termijn comfort; egoïsme komt goed aan het licht deze dagen. Tis weinig zinvol een beroep op gezamenlijkheid te doen als de meesten achter een lap verborgen gaan, wachtend op prikgif voor de bevrijding. Dit korte termijn denken leidt tot slavernij, maar de hersenen bij de meeste mensen zijn al te dof geworden om dit te beseffen vermoed ik. Het idee de plandemie een intelligentietest te noemen is dan zo gek nog niet.

Ik ben zover te zeggen dat de zombiestaat in de meerderheid van de bevolking een feit is. Ik heb ze afgeschreven, reken niet meer op hen, wil ze niet meer bereiken. Ik blijf bereikbaar, maar acht het energieverspilling Oost-Indisch doven tot luisteren te willen verplichten. Ze willen niet, ze willen de spuit. Neem die spuit dan maar, en stuur me geen kaartje voor de begrafenis.

Werkelijkheid lijkt nu zo hard maar dat is het niet. Consequenties van keihard egoïsme zijn hard, das wat anders en genuanceerder gesteld. Mensen in liefde beleven de werkelijkheid als vriendelijk. Wat je erin stopt komt eruit. En hierop leg ik steeds weer de nadruk in dit gesticht. Zeg er wel bij: het gesticht bestaat alleen tussen de oren; in werkelijkheid ben je vrij om te gaan en opgepakt te worden door de staat waar je wilt.

Ik praat geen oplossing; ik zie geen probleem. Als mensen graag opgesloten, onderdrukt en vergiftigd willen worden dan heb ik dit eenvoudig te aanvaarden.

.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Domheid als feit accepteren

  1. Karin de Vries zegt:

    Herkenbaar voor iedereen, ook voor de doven en slechtzienden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.