Internet uit, uit het internet

De dag dat ik op een computer thuis voor het eerst contact met het internet kreeg voelde ik de schrik om mijn hart slaan, het leek alsof dat beeldscherm aan me zoog, me naar binnen wilde slurpen, en hoewel ik zojuist een nieuwe aanschaf werkzaam had gekregen voelde ik dat er bij me werd ingebroken.

In deze dagen, decennia later, zie ik overal wat ik toen moet hebben gevreesd: het internet heeft ongeveer iedereen in de greep. Als het woord matrix valt denk ik tegenwoordig vooral aan het internet en de ontelbare geconditioneerde hersenpannen die menen onafhankelijk te kunnen denken.

Ik verbeeld me niet dat mijn verbeelding vrij is van die conditionering. Soms word ik er wel een episode depressief van, meer plezier ken ik als ik creatief ben en in het creatieve proces ontdekkingen doe die niet tweedehands zijn.

Vandaag voelde ik vooral teleurstelling omdat ik zwaarbewolkt conditioneringen en gewoonten te constateren kreeg. Das niet gezellig en ongepland; je kan er niet omheen. In die toestand heb ik foto´s van de afgelopen twee dagen geselecteerd en er van de ruim 300 nog 33 over. Als ik selecteer met goed gemoed houd ik altijd meer over en ga ik flink fotobewerken. Niet vandaag, een somberder oog is streng rechter bij twijfelgevallen: weg ermee!

Het internet heeft voor een ieder wel iets verslavends, omdat het feitelijk alles te bieden heeft. Hoe kan het dan een dief zijn? Internet verdeelt. Internet is de hersenpan van de mensheid en geeft aldus een vals gevoel van intimiteit. De afspiegeling heeft de werkelijkheid vervangen.

Ik constateer deze dagen: ik voel dat ik mensen niet vertrouw, maar dat is ontstaan via het internet, want als ik een mens voor mijn neus heb is er in beginsel vertrouwen totdat onwelgevallig gedrag om een andere benadering vraagt. Internet verdeelt, werkelijk ontmoeten heelt. Als ik iemand niet vertrouw dan vertrouw ik mijn geloof in het beeld dat ik van die ander heb niet, en dit is volslagen terecht! Heb ik iemand voor mijn neus dan loopt communicatie over het algemeen naar wens, wat betekent: vriendelijk en inlevend.

Internet een week niet gebruiken, das mijn idee. Zien wat er gebeurt, waar de verklevingen zitten. Alternatieven voor de hang naar het internet versterken.

Besluit met een serie foto´s.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.